voetbalzone

Van Gaal: ‘Ik een gouden pik? Dat heeft Truus nooit gezegd’

Gijs Freriks23 jun 2014, 20:50
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 20:50
Advertentie

Het Nederlands elftal werd aanvankelijk weinig succes op het WK toegedicht, maar Louis van Gaal durfde maandagavond na de 2-0 overwinning op Chili zelfs te speculeren over het wereldgoud. “Als het in balbezit beter gaat, kan het best zijn dat we de wereldtitel pakken”, zei de bondscoach tegen de NOS.

voetbalzone

De keuzeheer voegde daar wel aan toe dat dat nog ‘te voorbarig’ is en was tijdens het persmoment bijzonder op dreef: “Het is straks de dood of de gladiolen, dat zei ik in Duitsland ook altijd.” Van Gaal had een gelukkige hand van wisselen, want de invallers Leroy Fer en Memphis Depay kwamen in São Paulo tot scoren. “Misschien heeft hij een gouden pik”, zei Arjen Robben na afloop.

Van Gaal reageerde gevat: “Ik een gouden pik? Truus heeft dat nooit gezegd.” Hij vervolgde door te zeggen dat de overwinning ‘meer dan verdiend’ was: “Het belangrijkste is dat we eigenlijk niet één kans hebben weggegeven. Zelf hebben we een aantal kansen gecreëerd.” Van Gaal prees ten slotte het doelpunt van Depay: “Een topgoal. Hij moest zoveel meters overbruggen en hield zelfs nog even in.”

Bezig met laden …