voetbalzone

Van Gaal: ‘Ik heb de spelers gevraagd om ‘horny’ te zijn’

Gijs Freriks24 feb 2016, 16:02
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2016, 16:02
Advertentie

Manchester United neemt het donderdagavond in de return van de achtste finale van de Europa League op tegen FC Midtjylland en Louis van Gaal hoopt dat zijn spelers in staat zijn om het maximale eruit te halen. De manager heeft zijn spelersgroep gevraagd om horny te zijn, zo vertelde hij op de persconferentie. Midtjylland won het eerste duel met 2-1.

/

“Ze moeten het verlangen hebben, dat is een mooi woord. Maar ik gebruik meestal het woord horny bij mijn spelers, dat zeg ik heel vaak”, zo werd de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal geciteerd door onder meer de Daily Mirror. “Midtjylland speelt erg georganiseerd en de spelers presteren binnen die organisatie erg goed. Ze zetten diagonaal druk. Dat doe ik ook met mijn team. Niet veel spelers doen dat."

En als ik naar de statistieken kijk, dan kan ik constateren dat Midtjylland altijd van Engelse ploegen heeft gewonnen", aldus Van Gaal, die nog genoeg verbeterpunten ziet bij zijn ploeg. "We moeten de bal beter in bezit houden en die sneller laten gaan. Dat is altijd de doelstelling en zeker wanneer ploegen zo georganiseerd staan. " De coach ging ook nog in op vragen over Memphis Depay, die al even 'uit vorm' is.

"Dat zijn jouw woorden, niet die van mij. Hij moet zich aanpassen, daar ben ik mee eens. Maar dan gaat het niet alleen om de snelheid van het spel, maar ook om andere situaties. Hij moet zich aanpassen. Ook aan de cultuur van Engeland en aan de Premier League. Er is veel kritiek en die kan spelers beïnvloeden, maar ze weten hoe ze die kritiek moeten negeren.” Van Gaal kan donderdag overigens niet beschikken over David de Gea, die nog met een knieblessure kampt.

Bezig met laden …