voetbalzone

Van Gaal: 'In deze 'crazy football world' weet je niet wat er gebeurt'

Matthijs van Laar07 aug 2015, 13:32
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 13:32
Advertentie
voetbalzone

Manchester United lijkt zich opnieuw op de transfermarkt te zullen begeven. De Engelse topclub raakte Ángel Di María kwijt aan Paris Saint-Germain en heeft daarmee volgens Louis van Gaal veel kwaliteit ingeleverd. "Ik heb meer aanvallers met creativiteit en snelheid nodig", zei hij vrijdag tijdens zijn persconferentie.

Van Gaal noemde het vertrek van Di María een groot verlies voor zijn elftal, ook al kon de Argentijn in de laatste maanden van het vorig seizoen niet altijd rekenen op een basisplaats. "We zullen nu moeten gaan zoeken naar zo'n zelfde type speler. Natuurlijk moeten ze ook het Engelse ritme aankunnen en die spelers zijn niet zo eenvoudig te vinden. Dat is ook de reden waarom veel spelers hier niet slagen. En de Engelse cultuur is ook heel anders dan de Latijnse cultuur."

Daarmee lijkt de kans groter dat de vervanger van Di María uit (Noord-)Europa zal komen. "Mijn selectie is nog niet rond, want we leven in een crazy football world", aldus Van Gaal. "De transfermarkt is nog open en je weet nooit wat er gaat gebeuren, zeker niet met de situatie rondom David de Gea." De Spaanse doelman staat in de belangstelling van Real Madrid en komt om die reden zaterdag niet in actie tegen Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …