voetbalzone

‘Van Gaal is een genie, wie anders zou Van Persie eraf hebben gehaald?’

Peter Nusselder30 jun 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 08:50
Advertentie

Bondscoach Louis van Gaal heeft tijdens dit WK een opmerkelijk gelukkige hand van wisselen. Waar eerder Memphis Depay al twee keer scoorde als invaller, was het zondag de voor aanvoerder Robin van Persie in het veld gekomen Klaas-Jan Huntelaar die de wedstrijd tegen Mexico besliste.

voetbalzone

De spits mocht een penalty nemen en schoot het Nederlands elftal vanaf elf meter naar de kwartfinale. Volgens oud-voetballer en analyticus Gary Lineker was het niet in de laatste plaats te danken aan de bondscoach, die ervoor koos om Huntelaar binnen de lijnen te brengen in plaats van zijn captain. “Van Gaal is een genie”, liet Lineker na afloop van het duel weten via Twitter.

“Wie anders op deze wereld zou Van Persie eraf hebben gehaald?”, vraagt de Engelsman zich hardop af. De aanvaller van Manchester United kon in de achtste finale niet zijn stempel op het spel van Oranje drukken, nadat hij eerder tegen Spanje (twee keer) en Australië (eenmaal) nog wel tot scoren was gekomen. De krachtmeting met Chili moest Van Persie missen vanwege een schorsing.


Bezig met laden …