voetbalzone

Van Gaal: 'Janmaat staat nu misschien wel ver boven de anderen'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2013, 08:07
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 08:07
Advertentie

Louis van Gaal kan wel begrip opbrengen voor de kritiek van de media op zijn selectiebeleid. De aanwezigheid van Miquel Nelom en Erik Pieters in de selectie van Oranje voor de oefentrip naar Azië deden bijvoorbeeld een hoop wenkbrauwen fronsen. Het tweetal kwam bij Feyenoord en PSV weinig aan spelen toe, maar Van Gaal claimt dat hij over alles heeft nagedacht.

/

"Dwight Tiendalli is een verdedigende back en Gregory van der Wiel en Paul Verhaegh, die we ook hebben bekeken, zijn aanvallend", vertelt Van Gaal aan NUsport over de rechtsbacks. "Voor die rol hebben we Daryl Janmaat en die staat nu misschien wel ver boven de anderen. Nelom heeft weinig gespeeld, maar zich goed in die rol geschikt. Zoiets is ook belangrijk voor Brazilië."

De afwezigheid van bijvoorbeeld Alexander Büttner heeft te maken met het feit dat Daley Blind en Patrick van Aanholt ook aanvallende backs zijn. "Nelom is een verdedigende back en dat is een ander type. Dat willen we dan ook zien." Het matige seizoen van Jetro Willems dwong Van Gaal ertoe om de PSV'er links te laten liggen.

Bezig met laden …