voetbalzone

Van Gaal: ‘Je moet de credits aan hem geven, het was een fantastische actie’

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 23:10
Advertentie
/

Voor Louis van Gaal zit het toernooi om de Europa League erop. Manchester United kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Liverpool, dat the Mancunians een week geleden met 2-0 had verslagen. “Erg teleurstellend", treurde Van Gaal na afloop. “We hadden de kans kunnen hebben, dat is het gevoel dat overheerst in de kleedkamer.”

“We hebben genoeg kansen gecreëerd om te winnen, maar we weten ook dat Liverpool kan counteren als wij zo aanvallend spelen. We waren in de rust allemaal zo teleurgesteld over de manier waarop we dat doelpunt incasseerden. Ik ben ervan overtuigd dat er meer in had gezeten als die goal niet viel”, verwees Van Gaal naar de 1-1. Vlak voor het rustsignaal sloegen de bezoekers toe via uitblinker Philippe Coutinho. Van Gaal weigerde de rol van David de Gea bij de 1-1 te bekritiseren. “Je moet ook de credits aan Coutinho geven. Het was een fantastische actie.”

In de tweede helft leek United tegen beter weten in nog wat af te willen dwingen. "We hadden nog wel kansen, Marouane Fellaini met zijn hoofd en voet. Maar je weet dat je drie keer moet scoren en dat is niet al te gemakkelijk. Maar ik ben trots op mijn spelers”, zo benadrukte Van Gaal. “Ze hebben alles gegeven, meer dan alles. De fans hebben dat ook gezien, want zij gaven ons applaus na afloop van de wedstrijd. Dat gaf een goed gevoel”, zo besloot de Nederlander.

Bezig met laden …