voetbalzone

Van Gaal jubelt tijdens persconferentie: ‘Dat is toch niet te geloven?’

Gijs Freriks09 jan 2015, 18:00
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2015, 18:00
Advertentie

Manchester United staat op de derde plaats in de Premier League en kan de voorsprong van één punt op Southampton zondagmiddag uitbreiden. Het team van Louis van Gaal neemt het dan namelijk op tegen de achtervolger en de manager kan over een bijna geheel fitte spelersgroep beschikken.

voetbalzone

“We hebben maar één geblesseerde speler, dat is toch niet te geloven?”, glimlachte Van Gaal op de persconferentie. Ashley Young kan vanwege een hamstringblessure niet meedoen, maar Ángel Di María, Luke Shaw, Daley Blind, Marouane Fellaini, Rafael en Marcos Rojo zijn hersteld van blessureleed. Omdat Van Gaal geen onnodige risico’s wil nemen, zullen niet al die spelers waarschijnlijk in actie komen tegen Southampton.

“Want nog niet iedereen is wedstrijdfit, dat is ook een belangrijk onderdeel”, aldus Van Gaal. Blind raakte half november tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland geblesseerd aan zijn knie. Hij traint nu alweer ruim een week mee bij United, maar het is nog onduidelijk of hij speelminuten gaan maken tegen het Southampton van Ronald Koeman.


Bezig met laden …