voetbalzone

Van Gaal kan geluk niet op: ‘Als je die vreugde ziet in de ogen...’

Erik van Dam23 apr 2016, 21:10
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2016, 21:10
Advertentie

Manchester United drong zaterdag door tot de finale van de FA Cup, door laat in de wedstrijd af te rekenen met Everton (1-2). Nadat Marouane Fellaini voor 0-1 had gezorgd miste Everton een strafschop, maar door een eigen goal van Chris Smalling werd het toch 1-1. In blessuretijd hielp Anthony Martial zijn club aan de finaleplaats. Louis van Gaal kon zijn geluk niet op.

/

“Als je die vreugde ziet in de ogen bij de spelers... dat is fantastisch. Maar het is ook fantastisch voor de fans. Ik denk dat we verdiend naar de finale gaan”, aldus Van Gaal, die niet helemaal tevreden was over de wijze waarop Anthony Taylor de halve finale tegen Everton leidde. “Wij kregen helemaal geen overtredingen mee, hij veranderde de wedstrijd daarmee”, mopperde de Nederlandse coach.

“Zij konden terugkomen in de wedstrijd doordat ze alles mee kregen. De scheidsrechters beslissen nu de wedstrijden in plaats van de spelers”, aldus Van Gaal. Op 21 mei staat hij met zijn club in de eindstrijd op Wembley en dan zal Crystal Palace of Watford de tegenstander zijn. United won lang geleden de vermaarde FA Cup voor het laatst: in het seizoen 2003/04 ten koste van Millwall (3-0).

Bezig met laden …