voetbalzone

Van Gaal kibbelt met journalist: ‘Je moet eerst maar eens excuses maken’

Gijs Freriks16 apr 2016, 10:22
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 10:22
Advertentie

Manchester United is in staat om zijn topspelers te behouden wanneer de Champions League wordt misgelopen, zo vertelt Louis van Gaal. De manager laat op de persconferentie weten dat ook doelman David de Gea niet heeft aangegeven in de zomer misschien te willen vertrekken van Old Trafford.

/

“Er is geen speler die weg wil. Als een andere club meer betaalt, is altijd iets mogelijk, maar dat hangt ook van ons bestuur af. Maar ik denk niet dat er spelers zijn die willen vertrekken. Wil De Gea weg? O ja, dat denk jij. Heb je daar bewijs van? Heb je met Florentino Pérez en Ed Woodward gesproken? Je hebt ook gezegd dat De Gea naar Real Madrid gaat, maar ik heb altijd gezegd dat hij blijft. Weet je nog?”, aldus de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

“En nu vraag je hoelang hij nog blijft. Kom op zeg. Je moet eerst maar eens zeggen: ‘oké, dat heb ik inderdaad geschreven. Sorry’. Vraag het De Gea zelf maar.” Van Gaal neemt het met Manchester United zaterdagmiddag op tegen nummer laatst Aston Villa. “Bij Manchester moet je resultaat halen. Dat weet ik, want ik heb altijd in de Europese top gewerkt. Ik weet wat er kan gebeuren, maar ik wil dat niet bespreken met de media.”

Het belangrijkste is dat we in de top vier eindigen. Dat komt omdat je dan Champions League-voetbal speelt en daar hoort Manchester thuis. Maar de FA Cup zou inderdaad fantastisch zijn, die prijs hebben ze hier al jaren niet meer gewonnen (…) Ik kom niet zo vaak op straat, maar ik ben naar de kapper gegaan en dan stoppen de mensen om foto’s met mij te maken. Ze zijn hongerig om de FA Cup te winnen, maar we moeten eerst maar eens Everton in de halve finale verslaan.”

Bezig met laden …