voetbalzone

Van Gaal kijkt uit naar kraker: ‘Begonnen al heel vroeg op de trom te slaan’

Daniel Cabot Kerkdijk15 okt 2013, 07:40
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2013, 07:40
Advertentie

Voetbalminnend Turkije kijkt uit naar de kraker tussen Turkije en Nederland, dinsdagavond in het het Sükrü Saraçoglu Stadion. Slechts bij een zege behoudt de ploeg van Fatih Terim uitzicht op een plaats in de play-offs als één van de acht beste nummers twee in de Europese WK-kwalificatiereeks. Het is de vraag of de spelers van Louis van Gaal een goede nachtrust hebben gehad.

/

“Toen ik met Ajax tegen Besiktas speelde en wij in een hotel om de hoek van het stadion zaten, begonnen ze al heel vroeg op de trom te slaan”, vertelt Van Gaal in De Telegraaf. “Ik vind die beleving en passie bij de Turkse fans ongelofelijk mooi. Toen ik Dirk Kuyt en Wesley Sneijder ging opzoeken, moest Kuyt helaas een wedstrijd zonder publiek spelen met Fenerbahçe, maar de sfeer bij Galatasaray was geweldig.”

Van Gaal was maandagavond niet bang voor rumoer rond het spelershotel. "Ik denk dat ons hotel dubbel glas heeft, daar kan ik wel doorheen slapen.” Fans worden door Turkse media opgeroepen om in rode wedstrijdshirts te komen en niet in een tenue van Galatasaray, Fenerbahçe of Besiktas. Van Gaal is benieuwd naar de verrichtingen van zijn spelers in een heksenketel. “Ik wil zien of zij in deze atmosfeer kunnen brengen, wat zij normaal kunnen brengen bij Oranje.”

Bezig met laden …