voetbalzone

Van Gaal krijgt helpende hand uit Colombia: ‘Ik weet hoe moeilijk het is’

Thijs Post21 mrt 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2015, 16:00
Advertentie

Radamel Falcao kan zijn draai maar niet vinden bij Manchester United. De naderende interlandonderbreking lijkt een welkome afleiding voor Falcao te zijn, die bij de nationale ploeg van Colombia kan bijkomen van zijn eerste periode in de Premier League. Bondscoach José Pékerman van Colombia denkt dat hij Falcao weer aan de praat kan krijgen.

voetbalzone

“Het is een groot probleem en we moeten het oplossen”, begint Pékerman in gesprek met the Guardian. “Ik voel me genoodzaakt om hem te steunen, want ik weet hoe moeilijk het is en hoe lastig hij het heeft. Ik wil weer met hem werken en ik wil hem helpen om zijn vertrouwen te herstellen. Ik ken zijn kracht, zijn mentaliteit en zijn leeuwenhart. Ik twijfel absoluut niet aan hem. Hij gaat door een lastige fase, maar hij werkt hard en de komende week gaat erg belangrijk voor hem zijn.”

Pékerman weiger Louis van Gaal de schuld te geven van de mindere prestaties van Falcao. “Als je er niet bent, kun je er ook niet over oordelen”, vindt de keuzeheer. “Een manager kiest welke spelers er op het veld staan, ik kan daar niets over zeggen. Natuurlijk, op menselijk vlak kies ik de kant van Falcao, omdat ik weet dat hij het moeilijk heeft en dat hij een kans verdient. Het is echter niet aan mij om te praten over beslissingen van een andere coach.”

Bezig met laden …