voetbalzone

Van Gaal krijgt lachers op de hand: ‘Misschien kwam het door de file’

Erik van Dam11 jan 2016, 12:59
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 12:59
Advertentie

Louis van Gaal staat onder druk bij Manchester United en het enige medicijn om de druk te verlichten is winnen. Na vier nederlagen op rij in de maand december ziet januari er vooralsnog goed uit. De maand werd begonnen met een 2-1 overwinning op Swansea City in de competitie en zaterdag werd het thuis in de FA Cup 1-0 tegen Sheffield United.

voetbalzone

Die zege werd pas in de slotfase behaald, maar hij telt net zo goed. “Een fan van Manchester United mag best tevreden zijn, we staan in de volgende ronde en we hebben tweemaal op rij gewonnen”, sprak Van Gaal. “Ik denk dat je niet mag vergeten hoe tegenstanders zich soms opstellen. Ze speelden met tien man achter de bal”, aldus de trainer. “Jullie hebben ook de andere FA Cup-duels gezien, neem ik aan: die kleinere clubs geven alles.”

Van Gaal denkt dat het meevalt met de algehele onvrede onder de aanhang over zijn functioneren. “Ze hebben ons goed gesteund. Dit zijn geen gemakkelijke tijden, maar hoeveel stadions zitten er net zo vol als dat van ons?”, vroeg de trainer zich hardop af. Daarna kreeg hij de lachers op zijn hand in de zaal toen hem voorgelegd werd dat het tegen het einde toch wel een stuk minder vol was, voordat Wayne Rooney zijn club naar de zege schoot.

“Ze zagen misschien niet meer aankomen dat we zouden scoren. Of ze wilden op tijd weg om de files voor te zijn”, gaf Van Gaal aan. “Toen ik vroeger naar wedstrijden ging om de tegenstander te analyseren, ging ik als beginnend trainer ook voortijdig weg. Vijf minuten voor het einde vertrok ik. Je kent de reden uiteindelijk nooit echt”, aldus de trainer. Dinsdag speelt zijn team uit tegen Newcastle United.

Bezig met laden …