voetbalzone

Van Gaal krijgt steun van icoon: ‘Er zal altijd speculatie en kritiek zijn’

Gijs Freriks23 feb 2016, 11:12
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 11:12
Advertentie

Louis van Gaal zei na de bekerwedstrijd tegen Shrewsbury Town tegen een supporter dat hij de steun voor de rest van het seizoen goed kan gebruiken, omdat hij anders wordt ontslagen. De manager zei dat met een glimlach, maar beseft dat er volop gespeculeerd wordt en dat de druk gigantisch is.

/

De voormalig bondscoach van Oranje krijgt nu steun van David Beckham, want de oud-middenvelder vindt dat de balans pas in de zomer kan worden opgemaakt. “Hij is de manager van United en dus zal er altijd speculatie en kritiek zijn, maar het belangrijkste is het einde van het seizoen en we moeten kijken waar we dan staan. Het is tot dusver teleurstellend geweest, maar we kunnen nog prijzen pakken en succesvol zijn.”

Beckham vindt het niet eens zo vreemd dat United mindere jaren kent: “Het was onvermijdelijk. Naast Sir Alex Ferguson en directeur David Gill gingen ook spelers als Roy Keane, Paul Scholes en Ryan Giggs weg. Topspelers. We hebben zoveel successen beleefd dat als je een of twee jaar niets wint het direct crisis is. De enige manier waarop de club zijn reputatie hoog kan houden, is door het winnen van prijzen.”


Bezig met laden …