voetbalzone

‘Van Gaal laat zijn oren hangen naar pseudo-wetenschappelijk gebabbel’

Peter Nusselder07 mei 2014, 10:20
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2014, 10:20
Advertentie

Raymond Verheijen was ooit als inspanningsfysioloog verbonden aan het Nederlands elftal, maar sinds zijn vertrek heeft hij vooral kritiek op de gang van zaken rondom Oranje. Verheijen werkte in het verleden bij de KNVB samen met bondscoach Louis van Gaal, maar is het niet eens met het programma dat nu is opgesteld voor de twintig kandidaat-internationals die zijn uitgenodigd.

voetbalzone

De spelers uit de Eredivisie krijgen in Hoenderloo de kans om een plek af te dwingen in de tweede van in totaal drie voorselecties die Van Gaal maakt in de aanloop naar het WK. Verheijen is echter van mening dat zij veel te zwaar worden belast de komende dagen: tot aan de eerste oefeninterland tegen Ecuador op 17 mei vinden in tien dagen veertien trainingen plaats en zijn er slechts twee vrije dagen.

Verheijen richt zich daarbij op de huidige inspanningsfysioloog van Oranje. “Het gaat nu niet om fitheid, maar om frisheid. Na een seizoen is de conditie nog prima, maar de frisheid laag. Dat laatste moet je zien terug te krijgen en dat gaat niet als je twee keer per dag intensief traint. Van Gaal laat zijn oren hangen naar het pseudo-wetenschappelijke gebabbel van Jos van Dijk”, vertelt Verheijen aan Voetbal International.

Bezig met laden …