voetbalzone

Van Gaal legt beslissing nader uit: 'Hij zei zelf dat hij niet wilde spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2015, 00:05
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2015, 00:05
Advertentie

Louis van Gaal verzekert dat David de Gea het eens was met zijn beslissing om de keeper niet op te stellen in de seizoensouverture tegen Tottenham Hotspur (1-0). De manager van Manchester United opteerde voor Sergio Romero en liet Sam Johnstone op de bank plaatsnemen, terwijl De Gea en de uigerangeerde Victor Valdés het duel vanaf de tribune bekeken.

voetbalzone

Van Gaal verzekert dat hij De Gea, afgelopen seizoen Speler van het Jaar op Old Trafford, niet verplicht heeft om een bijrol te vervullen. Het zou een gezamenlijk besluit zijn geweest. "We hebben met David gesproken, hij stond volledig achter onze beslissing", verklaart de Nederlander vrijdag in gesprek met diverse Britse media.

"We hebben een keeperstrainer, Frans Hoek. Ik doe niet alles alleen. Hoek had een gesprek met David en vroeg: 'Wil je spelen?'. Hij zei 'nee'. Hij zei dus zelf ook dat hij niet wilde spelen", benadrukt Van Gaal. "Dan moet ik een beslissing nemen. Het is een proces. We hebben David in de voorbereiding gadegeslagen en hij was minder goed. Hij was niet de De Gea die wij kennen, mijn beste speler van het voorbije seizoen."

De Gea zit ook niet bij de selectie van Manchester United voor het uitduel met Aston Villa. De manager suggereerde dat de Spaans international mogelijk geen minuut speelt zolang de zomerse transfermarkt zijn deuren niet sluit. "Dat hangt ook van Sergio Romero en zijn vorm af. Maar dat is altijd het geval."

Bezig met laden …