voetbalzone

Van Gaal levert lijstjes met mogelijke versterkingen in bij United

Bart Kruyt16 mei 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2014, 00:10
Advertentie

Louis van Gaal wordt de nieuwe hoofdtrainer van Manchester United: daar kan geen twijfel meer over bestaan. De bondscoach van het Nederlands elftal wil zich nu echter volledig focussen op het aankomende WK, terwijl zijn toekomstige werkgever moet beginnen met het plannen van transfers voor in de aankomende transferperiode. Van Gaal heeft volgens The Guardian een lijstje met mogelijke versterkingen ingeleverd bij de technische leiding, die nu dus aan de slag kan.

voetbalzone

United is in de wandelgangen al met tientallen spelers in verband gebracht en daar zal waarschijnlijk geen verandering in komen. The Guardian meldt dat Van Gaal drie lijstjes heeft ingeleverd: een A, B en C-lijst. De spelers die op de A-lijst staan zijn de spelers die hij het liefst ziet komen en daar zou de naam van Arjen Robben opstaan. De aanvaller van Bayern München heeft echter nog niet zolang geleden zijn handtekening gezet onder een nieuw contract in Duitsland.

Op de A-lijst zouden ook de namen van Thomas Müller (Bayern) en Mats Hummels (Borussia Dortmund) staan, terwijl Van Gaal heeft aangegeven dat hij de komst van Toni Kroos (Bayern) en Luke Shaw (Southampton) ook wel ziet zitten. Met de twee laatstgenoemde spelers was United al bezig toen David Moyes nog de hoofdtrainer was. Op Shaw is afgelopen weekend een eerste bod uitgebracht, maar dat voorstel werd afgewezen door Southampton.

Bezig met laden …