voetbalzone

Van Gaal lijkt lastige knoop over spits te hebben doorgehakt

Erik van Dam19 sep 2015, 08:19
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2015, 08:19
Advertentie
voetbalzone

James Wilson beschikt over het nodige talent, maar bij Manchester United krijgt hij nog niet de kans om dat te laten zien. De jonge Engelsman staat in de pikorde achter Wayne Rooney en Anthony Martial, terwijl Louis van Gaal ook Marouane Fellaini nog wel eens in de punt wil zetten als de nood aan de man is. Wilson mag echter niet vertrekken: daarvoor is de selectie van Manchester United toch te krap.

Van Gaal wil niet het risico lopen dat hij nog maar één centrumspits tot zijn beschikking heeft. “Daar moeten we gewoon aan denken”, benadrukt de Nederlandse trainer tegen Goal. “Kan James het doen zoals vorig seizoen, zonder veel minuten? Dat zou niet goed voor hem zijn. Maar de personele beschikbaarheid bij Manchester United gaat vanzelfsprekend boven alles.”

“Daar moeten we dus rekening mee houden”, aldus Van Gaal, die daarmee impliceerde dat Wilson niet als emergency loan buiten de transferperiode om weg mag. Wolverhampton Wanderers had de aanvaller graag gehuurd, maar erkende deze week al dat het niet meer zou lukken. “We hebben het geprobeerd, maar ze laten hem nu niet gaan. United heeft de speler zelf hard nodig”, zei manager Kenny Jackett.

Bezig met laden …