voetbalzone

Van Gaal mede dankzij prachtdoelpunt van toptalent naar Wembley

Thijs Post13 apr 2016, 21:53
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2016, 21:53
Advertentie

Hoewel Manchester United het seizoen nog deels kan redden door vierde te worden in de competitie, is de FA Cup de enige tastbare prijs die de ploeg van Louis van Gaal nog kan pakken. In de kwartfinale namen the Red Devils het woensdag in een replay op tegen West Ham United; de eerste wedstrijd op Old Trafford eindigde in 1-1. Van Gaal gaat naar Wembley voor de halve finale tegen Everton: Manchester United won met 1-2.

/

Bij Manchester United leek het vooraf vooral de vraag hoe het gevaar Andy Carroll geëlimineerd zou moeten worden. Tegen Arsenal in de Premier League (3-3) scoorde Carroll drie keer en met name door de lucht was de ijzersterke spits niet af te stoppen. Het werd al snel duidelijk hoe Manchester United de aanvalsleider in de tang probeerde te nemen: bij standaardsituaties stond Marouane Fellaini vlak voor en Chris Smalling vlak achter Carroll. Omdat spelmaker Dimitri Payet ook nog eens niet zijn beste wedstrijd speelde, bleef Manchester United in defensief opzicht eenvoudig overeind.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Manchester United aanvallend wat beter voor de dag en de beste kans van de eerste 45 minuten was voor Jesse Lingard; hij stuitte met een schuiver op keeper Darren Randolph. Na rust draaide Manchester United de duimschroeven wat verder aan en dat resulteerde tien minuten na de pauze in een prachtgoal. Toptalent Marcus Rashford kreeg de bal mee en hij vond op schitterende wijze de bovenhoek. Toen Fellaini er met meer geluk dan wijsheid ook 0-2 van maakte, leek het over en sluiten met de dadendrang van the Hammers.

/

Omdat Manchester United (met Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah in de basis) verzuimde door te drukken, bleef West Ham United in leven en kon de ploeg van Slaven Bilic het zelfs weer spannend maken. Uit een hoekschop van Payet kopte Carroll terug en gaf James Tomkins het laatste zetje voor de 1-2. Manchester United bleef overeind: David de Gea verrichtte twee fantastische reddingen en bij de rake derde poging stond Cheikhou Kouyaté buitenspel.

In de halve finale van de FA Cup neemt Manchester United het dus op tegen Everton; de andere halve finale gaat tussen Crystal Palace en Watford. De halve finales worden gespeeld op 23 en 24 april, de finale van het misschien wel belangrijkste en meest prestigieuze nationale bekertoernooi ter wereld vindt plaats op 21 mei.

I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air ?? UNITED ?? UNITED ?? #facup #whumun

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …