voetbalzone

Van Gaal: ‘Mourinho sms’te direct, hij was heel jaloers op mijn lijstje’

Gijs Freriks19 mei 2014, 23:08
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 23:08
Advertentie

Direct na het ontslag van David Moyes werd Louis van Gaal benaderd door Manchester United. Beide partijen bereikten nadien een akkoord over een driejarig contract en de bondscoach van Oranje werd maandagmiddag officieel benoemd tot de nieuwe manager van het rode voetbalbolwerk.

voetbalzone

“De bedoeling is dat we zo snel mogelijk terugkeren naar plek nummer één. Dat waren ze onder Sir Alex Ferguson ook altijd. Het is de bedoeling dat dat gaat gebeuren met sterren én jeugdspelers. Daarom is Manchester United ook bij mij uitgekomen”, vertelde Van Gaal maandagavond bij het televisieprogramma RTL Late Night.

Van Gaal werd als eerste gefeliciteerd door José Mourinho, de manager van Chelsea die met De Tulpengeneraal een duo vormde in Barcelona. “José was er heel snel bij, hij sms’te meteen. Hij was vooral heel jaloers op mijn lijstje. Zelfs AZ zette hij erbij, dat was wel mooi.” Van Gaal wordt bij United deels verantwoordelijk voor het aankoopbeleid; hij zou in de zomer 120 miljoen euro mogen investeren.

“Over geld praten wij niet. Ik praat over spelers, spelers die ik zou willen hebben”, vertelt de trainer. “En of dat mogelijk is, moet blijken. Zij moeten dat uitonderhandelen. Ik heb me nog nooit bemoeid met transfers en dat ga ik nu ook niet doen. Ik zeg wel welke spelers ik wil hebben en welke spelers weg mogen.” Van Gaal neemt overigens Frans Hoek en Marcel Bout mee naar Old Trafford.

Adnan Januzaj, aanvaller van United, zegt uit te kijken naar de samenwerking met Van Gaal: “Hij is een uitstekende trainer, die veel prijzen gepakt heeft. Volgens mij gaat United een mooie toekomst tegemoet.” Sterspeler Wayne Rooney twitterde: “Mooi om te zien dat Van Gaal is benoemd tot de manager van United. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.”

Bezig met laden …