voetbalzone

'Van Gaal neemt vandaag afscheid van 'man van zeventien minuten''

Daniel Cabot Kerkdijk10 sep 2015, 07:16
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 07:16
Advertentie

James Wilson gaat Manchester United tijdelijk inruilen voor Derby County, zo schrijven diverse Britse media donderdag. De kranten in Engeland verzekeren dat de negentienjarige aanvaller vandaag de overstap naar the Rams maakt. Eerder deze week werd al bekend dat meer dan twintig clubs interesse hadden getoond.

voetbalzone

Manchester United nam deze zomer afscheid van Javier Hernández en Adnan Januzaj, maar toch geeft Louis van Gaal ook groen licht aan een verhuur van Wilson. In Engeland hebben clubs uit de Championship, en de lagere divisies, tussen 8 september en 25 november de gelegenheid om spelers op huurbasis aan te trekken. Er zal hoe dan ook sprake zijn van een instant release clause: the Mancunians kunnen de verhuurperiode op elk willekeurig moment beeindigen, mits er sprake is van een legitieme reden.

Wilson maakte op 6 mei 2014 zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester United. In het thuisduel met Hull City (3-1) maakte hij meteen twee doelpunten. Onder Van Gaal kwam de jeugdinternational vorig seizoen tot zeventien officiële duels, waarvan het merendeel korte invalbeurten in de eerste seizoenshelft. Wilson wordt door de media dan ook omschreven als de voetballer die only has played 17 minutes of first-team football since February. Daar was blessureleed overigens ook debet aan.

Wilson was gefrustreerd over het gebrek aan speeltijd. De komst van Anthony Martial was dan ook ook een hard gelag. Derby County hoopt met de komst van Wilson meer doelpunten te kunnen maken. In de eerste vijf Championship-duels kwam de ploeg van Paul Clement maar tot vier doelpunten en staat de teller op vier punten. Vorig seizoen, onder leiding van Steve McClaren, liep men net de play-offs mis.

Bezig met laden …