voetbalzone

Van Gaal: ‘Niemand heeft het over het aantal kansen dat Sheffield creëerde’

Gijs Freriks09 jan 2016, 20:27
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 20:27
Advertentie

Louis van Gaal vindt niet dat Manchester United zaterdagavond ‘door het oog van de naald’ is gekropen, ondanks dat zijn team een late strafschop van Wayne Rooney nodig had om derdeklasser Sheffield United uit de FA Cup te kegelen (1-0).

voetbalzone

“Nee, dat denk ik niet”, zei Van Gaal in het interview met BT Sport. “We speelden tegen een uitstekende tegenstander, maar zij staan met tien of elf mensen achter de bal en het is natuurlijk makkelijker om te verdedigen dan om aan te vallen. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Dat heeft de directie voor de wedstrijd ook al gezegd.”

“We worden beter en niemand heeft het over het aantal kansen dat Sheffield heeft gecreëerd. Ze hebben het alleen over die geweldige verdediging. Je moet het als speler bekijken. Maar natuurlijk moet het beter en sneller, want dan ontstaan de ruimtes. De fans? De fans zwaaiden naar mij en dus zwaai ik terug. Dat doe ik uit beleefdheid.” Op de vraag of United nog gaat kopen, antwoordde Van Gaal: “Dat is in januari nooit verstandig. Normaal gesproken doen we dat niet.”

Wayne Rooney legde de nadruk na afloop eveneens op het resultaat: “Het was zwaar en moeilijk om er doorheen te komen, maar we hebben gedaan wat we moesten doe: winnen en door naar volgende ronde. Natuurlijk is dat nu belangrijker dan het spel. We voelen ook dat we sterker worden. Maar vorig seizoen is Chelsea kampioen geworden verloor men toch nog van Bradford City. Dat zegt wat over deze competitie.”

Bezig met laden …