voetbalzone

Van Gaal noemt trio: ‘Januzaj, Memphis, Rooney... het gebeurde te vaak’

Erik van Dam15 aug 2015, 07:59
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2015, 07:59
Advertentie
voetbalzone

Manchester United won vorige week zijn eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0, dankzij een eigen doelpunt van Kyle Walker van Tottenham Hotspur. Vrijdagavond kwam er een tweede zege bij, toen United buitenshuis Aston Villa versloeg. Adnan Januzaj nam het enige doelpunt op zich en stelde Louis van Gaal tevreden. Toch zag de trainer voldoende punten waarop het beter kan met the Red Devils.

“Januzaj maakte een hele mooie goal voor ons en ik ben blij met hem, maar we moeten wel laten zien dat wij beter kunnen in balbezit”, analyseerde Van Gaal na afloop. “Adnan had bijvoorbeeld te vaak last van balverlies. Er waren anderen die dat ook overkwam: Memphis Depay, Wayne Rooney... het gebeurde te vaak. Daardoor creëerden we niet veel en in een wedstrijd als deze had dat echt vaker gekund”, vindt de trainer.

Van Gaal zag Depay het moeilijk hebben op Villa Park: de Nederlandse aanvaller was gretig en toonde dreiging, maar niet alles lukte. “Hij had kunnen scoren, maar dat is een grote stap. Je kunt je het verschil tussen de Eredivisie en de Premier League niet voorstellen: dat is zo groot! Hij moet leren omgaan met een ander ritme, maar ik ben vol vertrouwen dat hem dat zal lukken”, aldus Van Gaal. Depay werd tien minuten voor tijd vervangen door Ashley Young.

Bezig met laden …