voetbalzone

‘Van Gaal reist af naar Iran en kan kiezen uit twee aanbiedingen’

Gijs Freriks28 sep 2018, 18:10
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2018, 18:10
Advertentie

Louis van Gaal keert mogelijk terug als trainer. Media in Iran berichten dat de 67-jarige Amsterdammer van plan is om eerdaags naar het land in West-Azië af te reizen om te onderhandelen over een eventueel dienstverband. Er zou interesse zijn van de Iranese voetbalbond en van Tractor Sazi.

Tractor Sazi is een club uit de stad Tabriz die vorig seizoen op de tiende plaats eindigde in de Perzische Gulf Pro League. De Rode Wolven werden in mei overgenomen door Mohammad Reza Zonuzi. Deze zakenman, tevens eigenaar van onder meer luchtvaartmaatschappij ATA Airlines, wil met Tractor de nationale voetbaltop uitdagen.

Zonuzi beloofde de supporters om een trainer van naam aan te stellen en dat werd John Toshack. Deze 69-jarige Welshman, voormalig trainer van onder meer Real Madrid, Besiktas en Wales, tekende in juni een contract voor drie jaar, maar werd onlangs ontslagen. Naast Van Gaal zou ook Carlos Queiroz in beeld zijn bij Tractor Sazi.

De 65-jarige Portugees is sinds april 2011 de bondscoach van Iran en werkte eerder bij onder meer de Portugese bond, Manchester United en Real Madrid. Als eventuele nieuwe bondscoach zou de Iranese bond overigens óók aan Van Gaal denken. Zodoende lijkt LVG twee opties te hebben Iran: de nationale ploeg of Tractor Sazi.

Bezig met laden …