voetbalzone

Van Gaal reist zonder Rooney af naar Eindhoven

Erik van Dam14 sep 2015, 11:52
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 11:52
Advertentie

Wayne Rooney is er dinsdagavond niet bij, wanneer Manchester United uit bij PSV begint aan de groepsfase van de Champions League. De club maakt maandagmorgen op de eigen website de twintig man grote selectie bekend die met Louis van Gaal meegaat naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen de kampioen van Nederland. Rooney ontbreekt, zoals Van Gaal zelf al verwachtte.

voetbalzone

Zondag zei de coach dat zijn aanvoerder waarschijnlijk zou ontbreken door hamstringklachten, zoals hij ook absent was in de kraker tegen Liverpool. Nu bevestigt United zelf dat Roo niet van de partij is en achterblijft in Manchester. De selectie bestaat verder uit dezelfde namen die zaterdag met 3-1 wisten te winnen van Liverpool, dus met de scorende nieuweling Anthony Martial.

Twee jonge spelers komen er nog eens bij: James Wilson en Andreas Pereira. De negentienjarige Wilson kreeg nog geen minuten dit seizoen en heeft het moeten stellen met wedstrijden bij de reserves. De even oude Pereira wacht eveneens nog op zijn eerste duel van dit seizoen. Hij verliet PSV medio 2011 voor the Red Devils en keert nu dus terug op vertrouwde bodem. Datzelfde geldt voor Memphis Depay.

Bezig met laden …