voetbalzone

Van Gaal schaamt zich niet: ‘Zij laten zien hoe je als team moet spelen’

Daniel Cabot Kerkdijk20 mrt 2016, 06:11
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 06:11
Advertentie

Louis van Gaal schaamt zich er niet voor dat Manchester United, ondanks een investering van ruim driehonderd miljoen euro in de selectie, liefst negentien punten minder heeft dan Leicester City. De revelatie van de Premier League lijkt hard op weg naar het kampioenschap van Engeland. Het team van Claudio Ranieri heeft nu acht punten meer dan Tottenham Hotspur, dat vandaag nog wel aantreedt tegen Bournemouth.

/

Manchester United heeft zelf twee wedstrijden minder dan Leicester City achter de rug. “Voetbal is een sport en Leicester maakt sport mooi”, zo benadrukt Van Gaal. “Leicester laat zien dat geld niet altijd de doorslag geeft. Ik schaam me er niet voor om zo veel punten achter ze te staan. Het gaat om de kwaliteiten van een team en zij zijn het perfecte voorbeeld hoe je als team moet spelen. Ik kan hun manager en technische staf alleen maar een compliment geven.”

Manchester United speelt zondag tegen Manchester City. Een nederlaag tegen de stadsgenoot zou een hard gelag zijn voor het team van Van Gaal. United heeft momenteel vier punten minder dan the Citizens, die op de vierde plaats staan. “We maken nog kans op de vierde plaats. Dit is een belangrijke wedstrijd. Maar het wedstrijdschema helpt niet. We speelden donderdag nog in de Europa League. We hebben maar twee dagen gehad om te herstellen.”

Bezig met laden …