voetbalzone

Van Gaal slaat terug: 'Hij is een van die spelers zonder zelfkritiek'

Matthijs van Laar02 apr 2016, 08:24
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 08:24
Advertentie

Louis van Gaal beschikt over een doorlopend contract, maar hij durft niet met zekerheid te zeggen of hij komend seizoen nog steeds voor de groep staat bij Manchester United. Het ziet ernaar uit dat the Red Devils hun prestatie van vorig seizoen (vierde plek) niet gaan verbeteren en de kritiek top de Nederlandse manager is dan ook niet mals. “Het bestuur zal een besluit moeten nemen.”

/

“Ik kan het niet voorspellen als ik de feiten niet ken”, zei Van Gaal in gesprek met Sky Sports. “De resultaten, de titels en de klassering in de strijd om de Champions League-tickets zijn pas aan het eind van het seizoen bekend. Ik ben een rationeel persoon. Ik weet dat ik als manager van Manchester United iets zal moeten winnen, maar daar ben ik nog altijd druk mee bezig.”

Van Gaal krijgt vaak de kritiek dat hij niet het beste uit zijn spelers haalt. Ángel Di María, die afgelopen zomer na een mislukt jaar op Old Trafford vertrok, bevestigde dat onlangs. “Ik heb nog nooit een speler gezien die zo verbleekte”, countert de oefenmeester. “Hij heeft hier ondermaats gepresteerd en dan is het altijd de fout van de manager. Dus is hij een van die spelers zonder zelfkritiek. Jammer genoeg hoort dat bij het leven van een coach. Zo gaat het altijd.”

Bezig met laden …