voetbalzone

Van Gaal sluit de deur resoluut: ‘Nee, hij is een speler van United’

Erik van Dam26 dec 2014, 10:56
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 10:56
Advertentie

Louis van Gaal is niet van plan verandering aan te brengen in de situatie van Adnan Januzaj. Het Belgische talent brak vorig seizoen door toen David Moyes het nog voor het zeggen had, maar vindt zichzelf onder Van Gaal doorgaans terug op de bank. Slechts vier keer liet zijn trainer hem in de basis beginnen bij Manchester United. Van Gaal lijkt echter wel veel vertrouwen te hebben in de belofte.

voetbalzone

Over een verhuur van Januzaj peinst de coach namelijk niet. Donderdag werd hij gevraagd naar het toekomstperspectief van zijn negentienjarige vleugelspeler en of Januzaj mogelijk verhuurd wordt in januari. Daarover schrijven de kranten nu al enkele dagen. Het antwoord van Van Gaal was echter duidelijk. “Nee. Hij is een speler van United”, reageerde hij.

Januzaj zal dus zijn best moeten blijven doen, om meer kansen te krijgen in de basis. De concurrentie is echter heel behoorlijk en Van Gaal kiest doorgaans voor anderen. Wel gebruikte hij Januzaj al zes keer als invaller. Zelf heeft de vijfvoudig Belgisch international overigens niet publiekelijk zijn teleurstelling uitgesproken: hij lijkt te accepteren dat hij onder Moyes nu eenmaal vaker het vertrouwen kreeg vanaf minuut één.

Bezig met laden …