voetbalzone

‘Van Gaal speelt met woorden en probeert zijn spelers zo scherp te krijgen’

Gijs Freriks07 dec 2015, 18:40
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 18:40
Advertentie

VfL Wolfsburg krijgt Manchester United dinsdagavond op bezoek en heeft aan een punt genoeg om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De club van manager Louis van Gaal is bij een remise afhankelijk van het resultaat bij PSV-CSKA Moskou.

voetbalzone

Trainer Dieter Hecking is echter niet met allerlei scenario’s bezig, zo vertelde hij op de persconferentie: “Ik ervaar geen druk. We willen gewoon groepswinnaar worden en dat willen de spelers ook.” Hij kreeg ook nog de vraag voorgelegd wat hij van de kritiek van Van Gaal op Bastian Schweinsteiger vindt. De Nederlander zei maandag dat ‘we de beste Schweinsteiger nog niet hebben gezien’

“Van Gaal speelt een beetje met woorden. Toen wij op Old Trafford tegen ze speelden, was Bastian erg goed. Hij speelde een belangrijke rol en ik denk dat Van Gaal psychologisch erg slim is om zijn spelers op scherp te krijgen.” United doet nog mee om de titel, maar sprankelt nog niet en lijkt dan ook niet zomaar de favoriet te zijn voor het treffen in de Volkswagen Arena.

De Engelsen mogen echter ook niet onderschat worden, zegt aanvaller André Schürrle: “Ik denk niet dat United aan Fear Factor heeft verloren. Het is nog steeds een grote club met topspelers. Maar we weten dat we kansen krijgen en dat we iets moois willen doen tegen een grote club. Ze staan ook nog altijd derde in de competitie.” Collega Nicklas Bendtner hoopt eveneens op een stunt tegen de rode brigade van Van Gaal.

“Het wordt een zware wedstrijd, want als PSV wint, dan moet United ook winnen. En als zij winnen, dan gaan wij niet door. De verwachtingen zijn hooggespannen en wij willen graag doorgaan en hebben een goede kans om dat te bewerkstelligen. Het wordt een gekke wedstrijd”, gaat de Deen verder. “Ik heb dertig vrienden die fan zijn van United en de wedstrijd bezoeken. Daar moest ik in mijn tijd bij Arsenal ook al mee leren leven.”

Bezig met laden …