voetbalzone

Van Gaal spreekt waardering uit: ‘Hij klopt al langere tijd aan de deur’

Erik van Dam07 nov 2014, 17:36
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2014, 17:36
Advertentie

De Britse tabloid Daily Mirror berichtte donderdag dat James Wilson zaterdag wellicht een basisplaats zou krijgen van Louis van Gaal, tegen Crystal Palace. De trainer zou flink onder de indruk zijn van de achttienjarige aanvaller en hem de voorkeur willen geven boven Robin van Persie. Of dat gaat gebeuren zal zaterdag blijken, maar Van Gaal bevestigt vrijdag wel dat hij inderdaad blij is met de ontwikkeling van de jonge Wilson.

voetbalzone

Wilson doet het uitstekend bij United Onder-21 en kreeg al een aantal invalbeurten bij Manchester United. Twintig minuten tegen Everton en Chelsea en tien tegen Manchester City vielen hem ten deel. Vorig seizoen gaf Wilson in de laatste fase van het seizoen zijn visitekaartje al af. Tegen Hull City mocht hij in de basis beginnen van interim-trainer Ryan Giggs en maakte hij twee goals: een voor rust en een erna. Wellicht zet Van Gaal hem zaterdag in de basis tegen Crystal Palace.

MUTV vroeg de trainer of Wilson dicht tegen een basisplaats aanzit. “Van wat ik dit seizoen van hem gezien heb: ja. Maar hij was ook een paar keer geblesseerd. Hij klopt al langere tijd aan de deur, dat heb ik al in veel persconferenties aangegeven. Dat is niet alleen omdat hij Van Persie afloste in de laatste wedstrijd. Ik geloof in hem, maar hij heeft wel concurrentie te verduren van Radamel Falcao en Van Persie.”

Bezig met laden …