voetbalzone

Van Gaal stelt Advocaat teleur: ‘Nee, hij is niet beschikbaar’

Erik van Dam13 aug 2015, 16:53
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2015, 16:53
Advertentie

Louis van Gaal lijkt niet van plan Adnan Januzaj deze zomer te laten vertrekken van Old Trafford. De jonge Belg kreeg onder David Moyes voet aan de grond bij the Red Devils, maar zette in het vorige seizoen onder Van Gaal niet de gehoopte vervolgstap. Hij kwam minder vaak in actie en moest concurrenten voor laten gaan. Er is voldoende belangstelling van andere clubs, maar Van Gaal houdt hem waar hij is.

voetbalzone

Onder meer Sunderland heeft warme belangstelling voor Januzaj: trainer Dick Advocaat zou volgens de Engelse pers hopen op een ‘vriendendienst’ van landgenoot Van Gaal en uitzien naar de tijdelijke komst van Januzaj. Van Gaal werkt echter niet mee. “Ik heb 28 spelers en ik moet er iedere week een aantal selecteren, soms zelfs iedere drie dagen. Vorige week koos ik weer andere spelers dan nu. Adnan gaat niet weg en doet keihard zijn best, alle spelers doen dat. Ik heb geen reden tot klagen wat dat aangaat”, aldus Van Gaal.

Javier Hernández zit min of meer in hetzelfde schuitje als Januzaj bij Manchester United. Ook is hij geen kandidaat voor de basiself, tenzij Wayne Rooney geblesseerd of geschorst zou zijn. “De spits is Rooney en de tweede spits is Chicharito en dat weet hij. Ben ik blij met mijn selectie? De bedoeling is om steeds beter te worden en als dat mogelijk blijkt, doen we dat”, hintte Van Gaal naar meer aankopen. “Ik heb al meer dan eens gezegd dat we alleen kopen wanneer we denken dat het iets toevoegt aan de selectie.”


Bezig met laden …