voetbalzone

Van Gaal stelt pers teleur tijdens trainingskamp: ‘Nee, sorry Portugal’

Peter Nusselder27 mei 2014, 07:55
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2014, 07:55
Advertentie

Het Nederlands elftal bereidt zich tijdens een trainingskamp in Portugal voor op het WK dat op 12 juni begint in Brazilië en daarbij zijn niet alleen de Nederlandse media aanwezig, maar ook hun Portugese collega’s. Bondscoach Louis van Gaal had maandag geen goed nieuws voor de Portugezen.

voetbalzone

De lokale pers vroeg aan Van Gaal of hij verwacht dat het team van trainer Paulo Bento over anderhalve maand met de wereldbeker in handen staat, maar de Nederlandse oefenmeester moest de journalisten teleurstellen. “Nee, sorry Portugal”, tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Van Gaal. “Brazilië en Argentinië zijn de favorieten”, meent de keuzeheer van Oranje.

“Portugal is een outsider, ze hebben met Cristiano Ronaldo wel iemand die het niveau van de ploeg kan opkrikken.” Over de kansen van zijn eigen spelersgroep, van wie volgens Van Gaal twintig spelers al zeker zijn van hun plaats in de definitie WK-selectie, was de bondscoach even duidelijk. “Oranje is ook geen favoriet. We beginnen tegen Spanje, een land dat waarschijnlijker sterker is. Maar we hebben altijd een kans.”

Bezig met laden …