voetbalzone

Van Gaal terechtgewezen: ‘Absoluut iets wat hij niet had moeten doen’

Peter Nusselder25 feb 2014, 09:05
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2014, 09:05
Advertentie

Louis van Gaal heeft zich niet populair gemaakt bij zijn collega’s in de Premier League. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zich laten ontvallen dat een functie bij Tottenham Hotspur hem wel wat lijkt, maar toont zo weinig respect voor Tim Sherwood, die er nu de scepter zwaait.

voetbalzone

Van Gaal, die na het WK van komende zomer afscheid neemt bij Oranje, werd na het ontslag van André Villas-Boas al in verband gebracht met een toekomst op White Hart Lane. Maar ook nu Sherwood door the Spurs is aangesteld als nieuwe trainer blijft Van Gaal in beeld. Volgens Chris Hughton, oefenmeester van Norwich City, laat de Nederlander zich daarmee niet van zijn beste kant zien.

“Het is geen goede zaak als trainers het gaan hebben over mogelijke functies, als er al een collega aan het werk is bij een club”, vertelt de 55-jarige Engelsman aan talkSPORT. “Onze job is zo al moeilijk genoeg, ook zonder geruchten over mogelijke opvolgers gebeurt het al snel genoeg dat een coach aan de kant wordt gezet. Als Van Gaal echt heeft gezegd dat hij wel naar Tottenham wil, dan is dat absoluut iets wat hij niet had moeten doen”, wijst Hughton de Oranje-coach terecht.

Bezig met laden …