voetbalzone

Van Gaal toch kritisch na zege: 'Dat ga ik mijn spelers morgen vragen'

Matthijs van Laar14 dec 2014, 16:26
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2014, 16:26
Advertentie
voetbalzone

Manchester United is de laatste tijd uitstekend op dreef en boekte zondagmiddag tegen aartsrivaal Liverpool de zesde overwinning in successie. Louis van Gaal had dan ook alle reden om tevreden te zijn, maar de coach kon het niet nalaten om ook een aantal verbeterpunten aan te stippen. Want ondanks de 3-0, gaf zijn elftal ook veel kansen weg.

"Ik vond dat we fantastische doelpunten maakten. Het was één keer raken en daar ben ik erg blij mee", begon de Nederlandse coach na afloop nog positief. "Ik ben trots op deze clean sheet, al was dat ook te danken aan onze keeper. Hij speelde geweldig." Over zijn defensie was Van Gaal minder goed te spreken. Phil Jones, Michael Carrick en Jonny Evans vormden bij absentie van Marcos Rojo de achterste lijn en zij hielden het niet potdicht.

"Ik zei tegen de groep dat we met een volledig Engelse achterhoede speelden, maar toen corrigeerde Evans me en zei hij dat hij uit Noord-Ierland kwam. Een Britse defensie, dus", aldus Van Gaal. "We gaven heel veel kansen weg en leden vaak onnodig balverlies, dat is niet goed. Ik ga de spelers morgen vragen hoe dat komt."

Bezig met laden …