voetbalzone

Van Gaal treft ‘zwaarste tegenstander’ en roemt bondscoach Chili

Gijs Freriks22 jun 2014, 19:30
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 19:30
Advertentie

Louis van Gaal beschouwt Chili als ‘de zwaarste tegenstander’ van het Nederlands elftal in de groepsfase op het WK in Brazilië: “Dat heb ik ook voor het toernooi gezegd”, sprak de bondscoach zondagavond tijdens de persconferentie in São Paulo. Oranje maakt maandagavond met Chili uit wie als winnaar uit Groep B komt.

voetbalzone

“Chili speelt extreem goed georganiseerd en heel gepassioneerd voetbal”, zo wordt Van Gaal geciteerd door De Volkskrant. “Ze hebben vorig jaar van Engeland gewonnen en ook Duitsland een keer weggevaagd. Dat zegt genoeg. Chili heeft een geweldige aanval en spelers die complementair zijn aan elkaar. Een knappe samenstelling, moet ik zeggen. Het is leuk om naar te kijken.”

Van Gaal loofde ook Jorge Sampaoli, de Argentijnse bondscoach van Chili. “Ik denk dat er een fantastische coach achter zit, die zijn spelers op een zeer fanatieke, aanvallende en strijdbare wijze laat spelen. Dat doet hij al meer dan zes maanden lang. Dat is knap.” Bielsista Sampaoli is een aanhanger van de aanvallende voetbalfilosofie van Marcelo Bielsa.

Bezig met laden …