voetbalzone

Van Gaal treurt: ‘Dan treedt de Wet van Murphy in werking’

Gijs Freriks18 feb 2016, 20:22
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 20:22
Advertentie

Manchester United verloor donderdag met 2-1 van FC Midtjylland en heeft nu slechts 9 van de laatste 27 officiële wedstrijden gewonnen. Louis van Gaal geeft echter niet op en zei na afloop dat hij er vertrouwen in heeft dat the Mancunians zich plaatsen voor de achtste finale van de Europa League.

/

“We hebben een kans om hen volgende week thuis te verslaan en dat moeten we dan maar doen. We hebben nog altijd kans om verder te gaan”, aldus Van Gaal, die logischerwijs niet tevreden was. “Midtjylland won in de tweede helft ieder duel en dat is erg teleurstellend voor ons, maar wij hadden ook kunnen scoren. Jesse Lingard kreeg twee geweldige mogelijkheden en dan treedt de Wet van Murphy in werking”, aldus Van Gaal tegenover BT Sport.

“Dat gebeurt nu eenmaal wanneer je iedere week met een ander team en andere spelers moet spelen. We waren niet georganiseerd genoeg. Door alle blessures gaat er ook veel in de hoofden van de spelers om, dan begin je toch anders aan een wedstrijd”, aldus Van Gaal, die eraan toevoegde dat David de Gea geen enkel- maar een knieblessure heeft opgelopen. De goalie haakte af in de warming-up. “We moeten afwachten wat de tests opleveren.”

De supporters van Man United staken hun onvrede in de slotfase niet onder stoelen of banken en zongen We're f***ing s***, we're f***ing s***!". Van Gaal begrijpt de achterban ergens wel: “Dat kunnen ze over de tweede helft zeggen en misschien hebben ze wel gelijk.” Middenvelder Michael Carrick sloot zich bij de woorden van Van Gaal aan: “Het was niet goed genoeg. Dit is onacceptabel. We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt en het moet echt een veel stuk beter.”

Bezig met laden …