voetbalzone

Van Gaal verklaart sterke reeks van Liverpool: ‘Dat is mijn systeem’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mrt 2015, 08:45
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2015, 08:45
Advertentie

Louis van Gaal heeft naar eigen zeggen een aandeel gehad in de successen van Barcelona en Bayern München, zo verzekerde hij diverse malen. Dat Liverpool momenteel aan een sterke reeks bezig is, heeft volgens de manager van Manchester United een logische verklaring. De ploeg van Brendan Rodgers speelt in een 3-5-2-systeem. “Dat is mijn systeem.”

voetbalzone

Manchester United speelt zondagmiddag bij Liverpool, dat op 14 december tegen the Mancunians (3-0) de laatste competitienederlaag leed. “Toentertijd haalden ze niet hun niveau”, memoreert Van Gaal. “Ze speelden onder hun mogelijkheden. Dat was verrassend, gezien het spelersmateriaal. Maar nu zie je dat ze een zeer goed team hebben, ook al waren ze in de eerste helft tegen Swansea City niet heel goed.”

“Wij speelden in onze laatste wedstrijd tegen Tottenham Hotspur zeer goed, maar we hebben nog een overwinning nodig om te laten zien dat we ons verbeterd hebben”, vervolgde Van Gaal, die weet dat de voorsprong op the Reds, de nummer vijf, maar twee punten bedraagt. “Nu speelt Liverpool op Anfield en United heeft daar geen geweldige statistieken. Het wordt dus moeilijk. Maar ik geniet van de spelers van Liverpool. En ze spelen in mijn systeem. Dat ben ik hier begonnen.”

Van Gaal werd enkele jaren geleden door Liverpool benaderd, maar uiteindelijk viel de keuze op Rodgers. “Ik ben nu de manager van Manchester United, de beste club van Engeland. Ik was vereerd met de interesse. Dat ben ik altijd als een dergelijke club contact opneemt. Liverpool heeft in het verleden prachtige prestaties neergezet, maar ik ben nu manager van Manchester United. Ik kan het alleen over Liverpool als tegenstander hebben.”

Bezig met laden …