voetbalzone

Van Gaal ‘vernedert’ Rafael: ‘Ten eerste moet je kunnen verdedigen’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2015, 09:07
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2015, 09:07
Advertentie

De journalisten in Engeland kijken meer dan ooit uit naar komend seizoen. De persconferentie van een opvallend openhartige Louis van Gaal in Seattle is onder de media hét onderwerp van gesprek. De manager van Manchester United nam geen blad voor de mond inzake Victor Valdés en ook de dagen van Rafael op Old Trafford lijken definitief geteld.

voetbalzone

Matteo Darmian, voor minimaal achttien miljoen euro overgekomen van Torino, moet de concurrentiestrijd met Antonio Valencia op de positie van rechtsback aangaan. Van Gaal kreeg de vraag waarom hij Darmian heeft gehaald als hij ook de beschikking over Rafael heeft. “Matteo is een voetballer die op de eerste plaats kan verdedigen. En dat is wat een back moet doen, kunnen verdedigen”, zo zei Van Gaal tot verbazing van de aanwezige journalisten.

Rafael, 25 jaar, kwam afgelopen seizoen maar in tien duels in actie en wordt met diverse clubs in verband gebracht. Ook zou hij eventueel als wisselgeld kunnen fungeren in een mogelijke deal met Benfica over Nicolás Gaitan. Van Gaal ontving via Twitter veel positieve reacties naar aanleiding van zijn eerlijke antwoorden: “Press conference been on 11 minutes and he's already called a taxi for Valdes and fired irreparable shots into Rafael. I love LvG”, “That was fun. All managers should do press conferences like LVG”, “LvG pointing at a journalist: "He is always writing rubbish!", en “Van Gaal makes Frank Underwood look compassionate”.

Bezig met laden …