voetbalzone

Van Gaal verrast met Vilhena, Boëtius en Van der Hoorn

Bart Kruyt06 mrt 2013, 11:25
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2013, 11:25
Advertentie

Louis van Gaal is bezig met het bouwen van een 'nieuw' Nederlands elftal en daar profiteren nu weer drie nieuwe spelers van. De bondscoach van Oranje heeft woensdag zijn voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië bekendgemaakt en op de lijst staan drie debutanten: Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Mike van der Hoorn.

/

Boëtius en Vilhena zijn allebei pas achttien jaar oud en maken een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord. Voormalig bondscoach Bert van Marwijk noemde eerstgenoemde afgelopen zondag nog 'de beste vleugelaanvaller van de Eredivisie' en Van Gaal ziet dus ook potentie in Boëtius. Door de linksbuiten en Vilhena op te nemen in zijn voorlopige selectie, zitten er nu liefst zeven Feyenoorders in de nog te verkleinen groep van Oranje. Op vrijdag 15 maart maakt Van Gaal de definitieve selectie bekend.

Naast Boëtius en Vilhena hoopt ook Van der Hoorn de schifting te overleven. De twintigjarige verdediger is dit seizoen basisspeler bij FC Utrecht en wordt door Van Gaal beloond voor zijn goede spel van de afgelopen maanden. Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben zijn er ook weer bij, maar PSV-aanvaller Jeremain Lens ontbreekt. Hij is geschorst na een opstootje met mede-international Joris Mathijsen, die wel weer is opgeroepen. Bruno Martins Indi ontbreekt door zijn blessure, maar zelfs nu is er geen plek voor Twente-verdediger Douglas, die zo graag wil debuteren voor Oranje.

Oranje treft Estland op vrijdag 22 maart en vier dagen later, op dinsdag 26 maart, speelt Nederland tegen Roemenië. Beide duels worden in de Amsterdam ArenA afgewerkt en beginnen om 20.30 uur.

De voorlopige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Daryl Janmaat, Joris Mathijsen (beiden Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Adam Maher (AZ), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Siem de Jong (Ajax), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuyt (Fenerbah?e), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München) en Ruben Schaken (Feyenoord).

Bezig met laden …