voetbalzone

Van Gaal verzekert Nürnberg: 'Met Verbeek een goede keuze gemaakt'

Matthijs van Laar30 okt 2013, 10:55
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2013, 10:55
Advertentie

Gertjan Verbeek is nog maar net werkzaam in de Duitse Bundesliga, maar nu al trekken de media bij onze oosterburen parallellen met een illustere landgenoot. De nieuwe oefenmeester van 1. FC Nürnberg zou namelijk veel weg hebben van Louis van Gaal, die in Duitsland een onuitwisbare indruk achterliet vanwege zijn dienstperiode bij Bayern München.

/

De bondscoach van Oranje bevestigt in BILD zelf dat de stijl van Verbeek gelijkenissen vertoont met zijn eigen werkwijze. “Verbeek is een eerlijk persoon, met een directe benadering”, zegt hij. “Hij werkt volgens een duidelijke, goed uitgewerkte visie.” Volgens Van Gaal heeft Nürnberg met Verbeek dan ook een goede keuze gemaakt. “Hij boekt overal successen”, weet de keuzeheer.

Verdediger Emanuel Pogatetz ondervindt al aan den lijve dat Verbeek het anders doet dan de meeste Duitse coaches. “Hij schaaft aan onze tactiek. We moeten vroeger druk zetten en hoger verdedigen.” Voor de Oostenrijks international is dat geen probleem. “Maar alleen als iedereen meedoet. Anders zijn wij achterin de klos.”

Bezig met laden …