voetbalzone

Van Gaal vreest voor komende weken: 'Ik heb een probleem'

Matthijs van Laar24 sep 2015, 16:53
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 16:53
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal moet puzzelen voor het competitieduel met Sunderland van komende zaterdag. Waar de coach tot voor kort verkondigde verheugd te zijn met het feit dat hij dit seizoen meestal over een fitte groep spelers kan beschikken, begint het aantal blessuregevallen nu toe te nemen. “Ik heb een probleem”, zei hij donderdagmiddag.

Het wegvallen van Luke Shaw met een zware beenbreuk, gevolgd een kwetsuur van Marcos Rojo, betekent dat de Nederlandse coach dun in zijn linksbenige verdedigers zit. Dat betekent dat Daley Blind voorlopig kan fluiten naar rust. “Ik zou spelers moeten sparen, maar dat gaat dus niet. Chris Smalling speelde tot nu toe ook alles, maar die kon ik nu na zeventig minuten vervangen voor Phil Jones. Bij Blind kan ik dat niet doen.”

De Nederlander staat links centraal achterin en heeft de komende periode Ashley Young naast zich als noodverband op de linksbackpositie. Manchester United hoopt komend weekend met de Engels international in de gelederen af te rekenen met hekkensluiter Sunderland, dat zaterdag om 16.00 uur als tegenstander fungeert. Bij winst kunnen the Red Devils (mede)koploper van de Premier League worden, mits Manchester City eerder op de dag punten laat liggen bij Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …