voetbalzone

Van Gaal: ‘Waarom heb jij geen lintje van de koning? Wat heb jij hem misdaan?’

Jordi Tomasowa14 jun 2023, 09:55
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 09:55
Advertentie

Pieter de Waard nam dinsdag na zeventien jaar afscheid als voorzitter van Telstar. Tijdens zijn afscheidsreceptie werd lyrisch over de markante bestuurder gesproken. Zo had onder meer Louis van Gaal lovende woorden over voor De Waard.

“Wat ik eigenlijk alleen niet begrijp, is dat jij geen lintje hebt', zei Van Gaal middels een videoboodschap tegen De Waard. “Een lintje van de koning. Wat heb jij de koning misdaan? Ik begrijp het niet, want markante mannen worden meestal beloond met een lintje. Wie weet krijg je er toch nog één…”

“Neem van mij aan dat ik heel veel respect voor jou heb. Altijd gehad. Fantastische man ben je. De derde helft was voor jou veel belangrijker dan de eerste en tweede helft. Daar zijn wij het alleen niet over eens”, zo besloot Van Gaal, die in september 2021 eenmalig de honneurs waarnam als trainer van Telstar.

De Waard is niet van plan lang stil te gaan zitten, zo vertelde hij tegenover NH Nieuws. “Ik ga een maand op vakantie. Daarna ga ik drie weken als kelner werken bij een strandpaviljoen." Volgens Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis gaat het om strandpaviljoen Zeezicht in IJmuiden. "Hij gaat in de bediening. Schitterende carrière-move. Gaat dat zien", schreef Zwartkruis op Twitter.

Bezig met laden …