voetbalzone

Van Gaal: ‘We hebben vorig seizoen gezien dat ‘big stars’ kunnen falen’

Gijs Freriks20 sep 2015, 09:25
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2015, 09:25
Advertentie

Louis van Gaal vindt dat Manchester United een voorbeeld kan nemen aan Southampton. The Saints verkochten in de afgelopen jaren spelers als Luke Shaw, Calum Chambers en Adam Lallana aan grotere clubs en Van Gaal vindt dat United ook voor een betere doorstroming zou moeten zorgen.

voetbalzone

“Southampton heeft een erg goede jeugdopleiding en ik geloof ook in die werkcultuur. United staat bekend als een club die jonge spelers de kans geeft en met die policy gaan we door. In de Champions League speelden bijvoorbeeld Shaw, Memphis Depay en Anthony Martial. Als je vervolgens naar mijn carrière kijkt, dan zie je dat ik veel jonge jongens heb gebracht en ook jonge jongens die grote meneren zijn geworden bij hun clubs.”

“Bij Barcelona: Xavi, een aanvoerder. Andrés Iniesta, een aanvoerder”, gaat hij verder in the Guardian. "De ruggegraat van de club, de cultuurbewakers aldaar. Bij Bayern München Thomas Müller, David Alaba en Holger Badstuber. Bastian Schweinsteiger is nu weg, maar die drie anderen vormen nog altijd de cultuur van die club. Misschien gaan Shaw en Adnan Januzaj dat hier doen als ik weg ben, of misschien wel Martial, maar hij moet eerst de Engelse taal leren.”

“Ik ben een coach die in de jeugd gelooft en heb, denk ik, een goed oog voor het ontdekken van grote talenten. Januzaj? Hij hoort nog altijd bij onze plannen. We houden hem in Duitsland goed in de gaten en het was mooi om hem negentig minuten te zien spelen tegen FK Krasnodar. We hebben vorig seizoen gezien dat ook big stars kunnen falen en daarom is het altijd goed om in jonge spelers te investeren”, aldus Van Gaal.

Bezig met laden …