voetbalzone

Van Gaal: 'We zijn er nog niet, zelfs Andorra kan nog twaalf punten halen'

Bart Kruyt16 okt 2012, 23:05
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2012, 23:05
Advertentie

Het Nederlands elftal boekte dinsdagavond een ruime zege op Roemenië. De manschappen van Louis van Gaal wonnen met 1-4 in Boekarest en zijn met rasse schreden op weg naar het WK in Brazilië. De bondscoach waakt echter voor teveel optimisme: "We zijn nog niet op het WK. Zelfs Andorra kan nog twaalf punten halen", zei Van Gaal.

/

Nederland had het in de eerste helft allesbehalve gemakkelijk met Roemenië. Toch ging Oranje rusten met een 1-3 voorsprong en die marge werd in de tweede helft door een doelpunt van Robin van Persie verder uitgebreid. "Vooral over de tweede helft ben ik zeer tevreden", vertelde Van Gaal tegen de camera’s van SBS6. "We hebben de wedstrijd ‘doodgemaakt’. Dat kunnen niet veel Nederlandse ploegen."

Van Gaal, die met het Nederlands elftal nu na vier kwalificatieduels nog geen punt heeft gemorst, was echter niet te spreken over de eerste helft. "We verspeelden veel te vaak de bal. Na die 1-0 van Jeremain Lens ging het gelukkig beter", vertelde Van Gaal. "Die jongen gaat nu ook al vanaf achttien meter met het hoofd scoren. Ongelooflijk. Net zoals Luciano Narsingh, die onder mij nog nooit slecht heeft gespeeld."

Net als afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Andorra (3-0 winst) droeg Kevin Strootman de aanvoerdersband. De middenvelder was blij met de volle buit na vier duels in Groep D. Kwalificatie voor het mondiale eindtoernooi komt ineens erg dichtbij. "Klopt. Twaalf punten uit vier wedstrijden, daar hadden we voor de start van de kwalificatie voor getekend", knipoogde Strootman.

Bezig met laden …