voetbalzone

Van Gaal: ‘Wenger heeft gelijk, ik denk dat hij altijd goede dingen zegt’

Daniel Cabot Kerkdijk08 mrt 2015, 07:01
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2015, 07:01
Advertentie

Louis van Gaal is nog drie wedstrijden verwijderd van een prijs, maar de FA Cup is volgens de Nederlander niet de prioriteit van Manchester United. Kwalificatie voor de Champions League, bij de eerste vier eindigen, is het belangrijkste streven voor the Mancunians, die maandag tegen cup holders Arsenal om een plek in de halve finales van de FA Cup strijden.

voetbalzone

“Ik wil altijd aan alle doelstellingen voldoen, en onze doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen”, maakt Van Gaal zondag duidelijk. “Een prijs zou ook fantastisch zijn, voor de spelers en voor mezelf. Maar het is nu zaak om een plaats in de Champions League te veroveren. Arsène Wenger heeft gelijk. Ik denk dat hij altijd goede dingen zegt. Voor een club is deelname aan de Champions League het hoogst haalbare en daarom zegt hij dat.”

“Bij de eerste vier eindigen zou een fantastisch resultaat zijn en voor Manchester United helemaal, vind ik. Als je de FA Cup wint, zit je niet in de Champions League, maar heb je wel een prijs gewonnen.” Van Gaal kan maandag niet over de geblesseerde Robin van Persie beschikken. Een enkelblessure weerhoudt de Nederlander van een weerzien met zijn ex-club uit Londen. Jonny Evans is bovendien zes wedstrijden geschorst in verband met spugen naar Papiss Cissé van Newcastle United.

Bezig met laden …