voetbalzone

‘Van Gaal wilde dat ik zou blijven en daarvoor moet ik hem terugbetalen’

Gijs Freriks19 okt 2015, 21:23
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2015, 21:23
Advertentie

Jesse Lingard stond in de zomer in de belangstelling van onder meer Bristol City en deze club had in augustus naar verluidt drieënhalf miljoen euro willen betalen, maar de 22-jarige middenvelder bleef Manchester United trouw.

voetbalzone

“De manager (Louis van Gaal, red.) wilde dat ik zou blijven en zei dat ik mijn wedstrijden zou gaan spelen. Hij vertrouwt op de jeugd en daarvoor moeten we hem terug proberen te betalen. Het is geweldig om terug te zijn en om het team zo goed mogelijk te helpen”, zegt de international van Engeland Onder-21.

“Ik wil week in, week uit voor United spelen, maar moet geduldig zijn en wachten op mijn tijd. Het is in ieder geval geweldig dat ik zaterdag een helft mocht meespelen tegen Everton (0-3 winst, red.)”, aldus Lingard, die eerder op huurbasis speelde voor Derby County, Brighton & Hove Albion, Birmingham City en Leicester City.

Lingard spreekt zich in het interview met de Daily Mail ook uit over Wayne Rooney: “Hij is een wereldspeler, dat zie je iedere dag op de training. Hij maakt goals, is de aanvoerder, neemt het team bij de hand en is een absoluut voorbeeld. Ik zie hem nu als een vriend, maar op het veld kijk je natuurlijk tegen hem op. Hij is een geweldige aanvoerder”, besluit Lingard.

Bezig met laden …