voetbalzone

‘Van Gaal wist álles, als mijn vrouw jarig was gaf hij een bos bloemen’

Erik van Dam18 feb 2013, 12:38
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2013, 12:38
Advertentie

Finidi George is momenteel bezig zijn trainerscarrière op poten te zetten. De 41-jarige Nigeriaan wilde na zijn profcarrière niet meer verder in de sport, maar is toch begonnen als stagiair bij PEC Zwolle. Ooit hoopt hij hoofdtrainer te zijn bij een club en daarmee zou hij in de voetsporen treden van Louis van Gaal, de beste trainer die hij meemaakte tijdens zijn eigen actieve loopbaan.

/

Finidi speelde van 1993 tot 1996 voor Ajax en deed dat verdienstelijk: hij maakte 18 goals in 86 duels en zorgde altijd voor gevaar vanaf de flank. Hij herinnert zich nog veel van Van Gaal, zegt hij maandag in een interview met de Volkskrant. Finidi rakelt op hoe zijn trainer overal van op de hoogte was, tot in de diepste details. “Die man wist álles van je. Als mijn vrouw jarig was, kwam hij met een bos bloemen aan.”

“Hij moet thuis een groot bord hebben gehad waarop al die verjaardagen stonden. Zover wil ik niet gaan. Als trainer moet je niet alles willen weten”, vindt Finidi nu zelf. Enkele weken geleden liep hij Van Gaal in Amsterdam tegen het lijf, in de rust van de wedstrijd Ajax-Feyenoord. De huidige bondscoach van Oranje was op dat moment al op de hoogte van Finidi’s ambities. “Hij zei: dus jij wilt trainer worden? Ik wilde zeggen: een betere dan jij. Maar ik hield me in. Voor je het weet begint hij tegen je te schreeuwen.”

Bezig met laden …