voetbalzone

Van Gaal woedend na vraag over Van Persie: 'Dat is zó makkelijk'

Bart Kruyt08 nov 2014, 13:22
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2014, 13:22
Advertentie

Manchester United speelt om 16:00 uur thuis tegen Crystal Palace en de vraag is of Robin van Persie in de basis zal staan bij de thuisploeg. De aanvaller is dit seizoen nog niet bijzonder goed op dreef, met slechts drie doelpunten uit negen competitiewedstrijden, en er wordt gespeculeerd over een basisplaats voor James Wilson. Louis van Gaal is onder de indruk van de jongeling.

voetbalzone

De coach van United blijft echter ook Van Persie steunen. Toen Van Gaal op de persconferentie gevraagd werd of zijn landgenoot wel in vorm is, ontstak de coach in woede. "Dat is zó makkelijk van jou om te zeggen", zei hij tegen de journalist die de vraag stelde. "Het is te makkelijk. Ik wil hier niet op antwoorden."

"Ik verwacht heel veel van hem", benadrukte Van Persie. "Maar een aanvaller is afhankelijker van zijn teamgenoten dan alle andere spelers in een elftal. Voor mij is een spits meer dan een speler die goals moet maken. Hij moet een aanspeelpunt zijn, zodat de derde en vierde fase van een aanval kan plaatsvinden. Hij staat er niet alleen maar voor de doelpunten. Een aanvaller kan ook kansen creëren en assists geven. Zo beoordeel ik voetballers en vooral spitsen."

Bezig met laden …