voetbalzone

Van Gaal: 'Woensdag gaat het echt beginnen bij het Nederlands elftal'

Bart Kruyt29 jul 2012, 20:20
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2012, 20:20
Advertentie

Louis van Gaal zal op 10 augustus worden voorgesteld aan de pers als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar zijn eerste werkdag is aankomende woensdag al. De opvolger van Bert van Marwijk geniet nu nog van zijn vrije tijd en doet dat in Londen, waar hij zijn ogen uitkijkt tijdens de Olympische Spelen: "Woensdag gaat het echt beginnen bij het Nederlands elftal, maar nu geniet ik hier met volle teugen. Het is werkelijk fantastisch in Londen. Wat een sfeer!"

/

Van Gaal geniet van de Olympische sfeer die er in Engeland hangt. "Of er een verschil is met voetbal? Er heerst geen vijandigheid, dat merk ik wel", zegt de nieuwe bondscoach van Oranje in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Sport verbroedert hier meer, denk ik. In Duitsland had je die vijandigheid helemaal niet tussen de clubs, maar in Spanje en Nederland proef ik dat toch wel. Hier bij de Spelen he-le-maal niet. Dat vind ik wel eens mooi om te ervaren."

Zoals gezegd meldt Van Gaal zich woensdag al in Zeist, waar hij gaat nadenken over zijn eerste selectie voor het Nederlands elftal. Die maakt hij bekend op 10 augustus, tijdens zijn perspresentatie: vijf dagen later oefent het Nederlands elftal tegen België. Na het dramatisch verlopen EK in Oekraïne en Polen besloot Van Marwijk om zijn contract bij de KNVB in te leveren.

Bezig met laden …