voetbalzone

‘Van Gaal zal de eerste zijn om toe te geven dat hij het heeft onderschat’

Gijs Freriks06 mrt 2016, 11:08
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 11:08
Advertentie

Louis van Gaal heeft behoorlijk moeten wennen aan de Premier League, zo vertelt Darren Fletcher. De middenvelder van West Bromwich Albion werkte een half jaar bij Manchester United samen met de manager uit Nederland.

/

“Ik heb veel van Van Gaal geleerd, hij is een fantastische trainer. Er heerst geen sombere sfeer, maar hij eist wel een goede organisatie. Hij is veeleisend. Ik moest bijvoorbeeld op mijn eigen positie blijven lopen, geduldig zijn. Hij vindt dat spelers op de juiste momenten creatief moeten zijn en de vrijheid moeten opzoeken. Maar ik denk dat de Premier League een moeilijke uitdaging voor hem is geweest”, aldus Fletcher in de Engelse pers.

“Hij zal de eerste zijn om dat toe te geven. Hij zal toegeven dat het moeilijker is dan gedacht. Teams bereiden zich goed voor op wedstrijden en geven nooit op. Ze gaan negentig minuten door. Dat maakt de Premier League uniek”, aldus Fletcher, die ervan uitgaat dat United weer prijzen gaat winnen. “Het is niet goed genoeg om in de top vier mee te doen. Dat is niet wat de fans willen. Daar heeft Van Gaal mee te maken en ik denk dat hij dat nu beseft.”

/

“Ze kunnen door de goede vorm van de laatste weken in de top vier eindigen en zelfs de titel is niet helemaal uit beeld. Het zit allemaal erg dicht bij elkaar. Ik ga niet zeggen wie kampioen wordt, maar als een club nu een serie neerzet, dan wordt die ploeg kampioen.” Fletcher geeft verder aan dat hij op Old Trafford kon blijven, maar dat hij vaker aan spelen toe wilde komen. “Ik heb nergens spijt van. Ik ben erg gelukkig bij West Brom.”

“Misschien hadden mensen twijfels over mij, maar ik heb die nooit gehad. Ik wist dat ik na twee slechte wedstrijden te horen zou krijgen dat ik door mijn darmaandoening nooit meer dezelfde speler zou worden, maar dat is te makkelijk. Ik heb liever dat mensen gewoon zeggen dat ik slecht heb gespeeld, maar ik heb altijd in mijzelf geloofd en ben ervan overtuigd dat ik weer topfit word”, besluit Fletcher.

Bezig met laden …