voetbalzone

‘Van Gaal zei letterlijk tegen me: ‘Anders zou ik je nu niet selecteren’’

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2013, 09:45
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2013, 09:45
Advertentie

De aanwezigheid van Miquel Nelom tijdens de trip van het Nederlands elftal door Azië was voor de buitenwacht min of meer een mirakel. De verdediger had afgelopen seizoen bij Feyenoord niet altijd een basisplaats, ook al heeft hij het in zich om de vaste linksback te worden.

/

De aanwezigheid van Bruno Martins Indi speelt Nelom parten. Van Louis van Gaal kreeg Nelom de bevestiging dat hij zich bij Feyenoord goed ontwikkelt. “Hij gaf aan dat hij wel iets in mij ziet. Hij zei letterlijk: ’Anders zou ik je nu niet selecteren’”, legt Nelom uit in De Telegraaf. Onder meer Alexander Büttner van Manchester United kreeg geen uitnodiging.

“De bondscoach heeft me ook uitgelegd waarom ik voor Oranje in aanmerking kwam. Als ik dit seizoen veel zou spelen, zou er nog meer voor me in kunnen zitten.” Desondanks is Nelom naar eigen zeggen geen seconde met het WK van volgend jaar zomer in Brazilië bezig. “Bij het Nederlands elftal heb ik ook gezien dat er voor mij nog genoeg werk aan de winkel is. Het is meer een motivatie geweest om bij Feyenoord nog beter te presteren.”

Bezig met laden …